Rólunk

A Narcon Motoros Túra elődjét, a Narconon Bringa Túrát, Szöllősy András (a Menet-Trend Kft. tulajdonosa) alapította 2006-ban ezzel a filozófiával:

A gyerekek meg akarják érteni az életet!
Nem fogadnak el mindent, amit mondunk nekik, sőt, szeretik a dolgokat maguk kipróbálni, mielőtt saját véleményt alkotnának. Hallanak és látnak ezt-azt tőlünk felnőttektől, de ezek a dolgok sokszor ellentmondásosak és zűrzavarosak a számukra. Épp itt lehet a gond, de ebben van a megoldás is!
Adjunk nekik számukra érthető kulcsadatokat ezzel kapcsolatban, hogy maguk hozhassák meg a helyes döntést, hiszen csak ez működik!

Ennek a célnak a megvalósítására elindultak a felvilágosító túrák, Garábról, a Narconon Új Élet Központból, és a határok mentén haladva, túránként 2 ezer km-es kört tettek meg 2 hét alatt. Útjukat képzett Narcononos előadók kísérték, akik az érintett települések diákjai számára tartottak jól érthető drogfelvilágosító előadásokat. E közben sokat rajzoltak, megértették a gyerekekkel mik is a drogok, és hogyan hat ezek használata a tudatukra és a testükre…

A gyerekek az előadások végén leírták a felismeréseiket, amelyekből az derült ki, hogy ők nem akarnak ilyen szereket kipróbálni!

 

Önkéntes fogadalmuk nagyjából így hangzik:
 

„Soha nem nyúlok drogokhoz, és másokat is lebeszélek erről!”

Az általunk képviselt Narconon világszervezet, 50 éve, több, mint 30 országban folytat különösen eredményes tevékenységet a drogmegelőzés és felvilágosítás, valamint a drogrehabilitáció és leszoktatás terén. Korábbi túráinkról készült képes túranaplók, pedagógusi ajánlások és köszönetnyilvánítások megtekinthetők a korábbi honlapunkon:

 

www.narconon-bringatura.hu

 

A Bringa Túra eddig 4 alkalommal került megrendezésre, és az idei évtől pedig Motoros Túra formájában folytatódik tovább.

 

Minden évben több tucat segítő vesz részt a túra lebonyolításában, akik mindannyian példamutató életet élő, elkötelezett önkéntesek.

 © 2018. NARCONON Magyarország. Minden jog fenntartva. A Narconon név és szimbólum bejegyzett védjegyek és szolgáltatási jegyek, amelyek az Association for Better Living and Education International (Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért) tulajdonában vannak. Használatuk annak engedélyével történik.
Proudly created with
Wix.com

Szöllősy András - ügyvezető

Tel: 06-20-492-9822

Email: ugyvezeto@narconon-bikers-tour.hu​
 

Kapcsolat:

Facebook

Jónás Sándor - ügyvezető helyettes

Tel: 06-20-492-9823

Email: ugyvezetohelyettes@narconon-bikers-tour.hu​